Less is more
Less is more
Home message Clássicos Exter Brasil Mies van der Rohe Le Croqui archive ©
like

cjwho:

Casa 7A, Villeta, Colombia by Arquitectura en Estudio and Natalia Heredia | via

The challenge was to design a country house in the surroundings of the town of Villeta (Colombia), 1.5 hours to the west of Bogotá; at 967 meters above sea level, with a predominantly hot and dry weather all year round. The site’s constraints were very clear; a very steep land that starts at the top of a hill going all the way down to the stream “El Cojo”. The brief asked for a built area of 550m2, including 3 rooms, studio, service and social areas, a terrace and a swimming pool, all this under one essential demand: the house must be able to be completely closed whenever it’s not in use.

The place defines completely the conception of the project. We start from two basic elements in architecture:The roof, which protects from the elements, but at the same time serves as a tool to relate directly to the surroundings. The roof, clean and horizontal, frames the landscape and protects from sun and rain, while it dilutes the limits between the inside and the outside, between the natural and the man-made.

The patio, the space that allows us to bring nature into architecture, helps us gain control over the natural elements which would otherwise be alien. The patio generates an intimate scale generating close relations and sensations, in contrast to the long views provided by the mountains.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


like

cjwho:

Layered Glass Table Concept Creates a Cross-Section of the Ocean by Duffy London | via

With multiple layers of stacked glass and wooden slices, Duffy London has built ‘the abyss table’, replicating the dramatic depths of an indigo ocean. the design creates a geological cross-section of the sea, completing the table as a 3-dimensional model of a geological map.

‘I was looking into sheets of thick glass at my glass manufacturer’s factory, and noticed how the material darkened as they added more layers – the same way the sea does as it deepens.’ designer christopher duffy describes ‘I wanted to use this effect to replicate a real piece of the earth’s sea bed. like a mythical power had lifted a perfect rectangle straight from the earth’s crust to use as his personal ornament.‘ traditional to the design studio’s aesthetic, the furniture piece acts as both a conversation piece as much as it does a functional one.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


like
intwineintwine...http://intwine.tumblr.com/post/92624472977http://c--a--f--f--e--i--n--e.tumblr.com/post/74732623040
like
like
takeovertimetakeovertimehttp://takeovertime.co/post/92624868303/almere-city-hall-architizer-editors
like
takeovertimetakeovertimehttp://takeovertime.co/post/92624880108/thriving-micro-living-model-erika-heet
like
33arquitectures(arquitectures)http://33arquitectures.tumblr.com/post/92625279142/lemond-via-between-heaven-and-earth-ahttp://www.yatzer.com/melides-portugal-aires-mateus-sia
like
arciphiliaArciphiliahttp://arciphilia.tumblr.com/post/92625320535http://blog.vanstee.be/post/87202648381
like
totallyweirdtotally weirdhttp://totallyweird.tumblr.com/post/92625401776/eyeofanarchitect-lc7-chair-by-charlottehttp://scandinaviancollectors.tumblr.com/post/81051304479/lc7-chair-by-charlotte-perriand-le-corbusier-and
like
imaginayseraslibreImagina y serás librehttp://imaginayseraslibre.tumblr.com/post/92625429829/kazu721010-les-quinconces-babin-renaudhttp://europaconcorsi.com/projects/265564-babin-renaud-Les-Quinconces